|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Σαλάμι γλυκό με σοκολάτα τυρί κρέμα μπισκότα και φουντούκια

salami sokolatenio 1edited

Αυτό το γλυκό το έμαθα από την Εύη Παπαδοπούλου. Δεν το έφτιαξα βέβαια ίδιο ακριβώς, άλλαξα λίγο τα υλικά με βάση αυτά που είχα σπίτι. Είχαμε βρεθεί μαζί στο πλατό του Chef στον αέρα. Εγώ είχα φτιάξει κάτι γεμιστά κεκάκια κι εκείνη αυτό. Κόλλησα όμως μαζί του γιατί με είχε εντυπωσιάσει η ευκολία της παρασκευής του και η εκπληκτική ομοιότητά του με αληθινό σαλάμι, ξέρετε από εκείνα που έχουν εξωτερικά μια λευκή κρούστα. Δοκιμάσετε κι εσείς να το φτιάξετε, είναι εύκολο, πολύ νόστιμο και κάνει μεγάλη εντύπωση όπου κι αν το παρουσίασετε!

Υλικά

  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50γρ. βούτυρο αγελαδινό σκληρό
  • 200γρ. μπισκότα τύπου digestive ή δικά σας σπιτικά μπισκότα
  • 200γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 60γρ. φουντούκια ψημένα
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 40ml ουίσκι
  • ζάχαρη άχνη για το φινίρισμα του γλυκού

salami sokolatenio 9edited

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ αφρατεύετε το τυρί κρέμα με μίξερ χειρός. Προσθέτετε το κακάο ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και χτυπάτε λίγο ακόμη να ομογενοποιηθεί.
  2. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με το βούτυρο. Προσθέτετε στο μείγμα του τυριού το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές κρεμώδες μείγμα.
  3. Ψήνετε λίγο τα φουντούκια σε αντικολλητικό τηγάνι και σπάζετε τα μπισκότα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια.
  4. Ρίχνετε το ουίσκι στα μπισκότα σαν βροχή και τα ανακατεύετε μαζί με τα ψημένα φουντούκια στο μείγμα της σοκολάτας. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για μια ωρίτσα.
  5. Ύστερα απλώνετε το μείγμα κατά μήκος πάνω σε μια λαδόκολλα και το πλάθετε σε σχήμα σαλαμιού. Πασπαλίζετε το σαλάμι και τη λαδόκολλα με λίγη ζάχαρη άχνη και ρολάρετε πάνω κάτω το σαλάμι μέχρι να κολλήσει λίγη άχνη ζάχαρη σε όλη επιφάνειά του.
  6. Τυλίγετε το γλυκό στη λαδόκολλα και σε 2 – 3 σημεία δένετε εξωτερικά το ρολό με σπάγκο σφίγγοντάς τον λίγο στα συγκεκριμένα σημεία όσο είναι μαλακό για να αποκτήσει σημάδια βαθουλώματος όπως τα αληθινά σαλάμια. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες στη συντήρηση ή στην κατάψυξη για 1 ώρα να σφίξει και στη συνέχεια κόβετε τους σπάγκους, το ξετυλίγετε από τη λαδόκολλα, αν χρειαστεί το ξαναπασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη, κόβετε φέτες και σερβίρετε.
  7. Διατηρείτε το γλυκό στο ψυγείο τυλιγμένο στη λαδόκολλα.

 salami glyko 5edited

σχολιάστε