|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Επιδόρπιο με κρέμα μπανάνες μπισκότο και σοκολάτα

 

epidpr[op 1edited

Σαντιγί αρωματισμένη με λικέρ καφέ κι ανακατεμένη με μπανάνες και κομματάκια από ψιλοκομμένο μπισκότο, λιωμένη σοκολάτα και μέλι. Ένα επιδόρπιο που θα φτιάξετε στο πι και φι για να το προσφέρετε μετά από ένα γεύμα.

Υλικά για 6 άτομα:

  • 100γρ. μπισκότα σοκολάτας oreo
  • 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1-2 κουτ. σούπας λικέρ
  • 100γρ, σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας Τia Maria (προαιρετικά)
  • λίγο μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τη σοκολάτα να λιώσει στα μικροκύματα και κόβετε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
  2.  Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη σε σαντιγί, μέχρι να σφίξει και να κάνει μικρές κορφούλες. Προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε για λίγο ακόμη.
  3. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις για να μη χάσετε τον αέρα την σαντιγί με τις περισσότερες μπανάνες και τα περισσότερα μπισκότα. Αφού κρυώσει λίγο η λιωμένη σοκολάτα την ανακατεύετε κι αυτή στο μείγμα όχι εντελώς όμως γιατί θέλουμε να κάνει νερά και να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο μείγμα.
  4. Μοιράζετε το γλυκό σε 6 ποτήρια ή γυάλινα μπολ. Από πάνω μοιράζετε τις υπόλοιπες μπανάνες και τα θρυμματισμένα μπισκότα. Ραντίζετε με λίγο μέλι και σερβίρετε.

 

σχολιάστε