|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Πανακότα γιαουρτιού με ζελέ ροδιού

panacota giaourti me zele rodiou edited

Ένα ελαφρύτατο κι απολαυστικό γλυκό με βάση το γιαούρτι και το ρόδι. Έχει υπέροχη λεπτή γεύση, κάνει μια πολύ ωραία διχρωμία σε λευκό και κόκκινο, ενώ κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις όπου κι αν το παρουσιάσετε. Περιέχει ελάχιστη ζάχαρη που εύκολα μπορείτε να αντικαταστήσετε με στέβια ή άλλη γλυκαντική ουσία της επιλογής σας.

Υλικά για 4-5 ποτηράκια

για την πανακότα

  • 350γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή 2% αν το προτιμάτε
  • 50γρ. γάλα
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 ζελατίνες μικρές (7 γρ.)

Για το ζελέ

  • 1 ρόδι
  • 1 κουτ. σούπας γρεναδίνη
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 μικρά φύλλα ζελατίνη (3,3 γρ.)

Εκτέλεση 

  1. Για την πανακότα: Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό για 5-6 λεπτά. Βάζετε το γάλα σε ένα μπρικάκι, το βάζετε σε μέτρια φωτιά να κάψει και διαλύετε μέσα σε αυτό τη ζελατίνα αφού πρώτα τη στύψετε από το νερό.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ περνώντας το από σουρωτήρι και ανακατεύετε μέσα την κρέμα γάλακτος. Συμπληρώνετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
  3. Μοιράζετε το μείγμα σε 4-5 ποτηράκια αφήνοντας κενό δυο δάχτυλα περίπου από πάνω. Αφήνετε τα ποτηράκια στο ψυγείο.
  4. Μετά ετοιμάζετε το ζελέ ροδιού: Βάζετε τις ζελατίνες να μουλιάσουν σε κρύο νερό και να φουσκώσουν. Στο μεταξύ ξεσπυρίζετε τα ρόδια, περνάτε τα σποράκια από το μπλέντερ και σουρώνετε το χυμό τους.
  5. Μετράτε το χυμό και συμπληρώνετε με νερό μέχρι να φτάσει στα 160ml. Βάζετε λίγο από αυτό τον χυμό σε μπρικάκι και τον ζεσταίνετε πολύ καλά. Διαλύετε τις ζελατίνες στον καυτό χυμό και τον ανακατεύετε με τον υπόλοιπο κρύο χυμό. Προσθέτετε τη γρεναδίνη, τη ζάχαρη κι ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς το μείγμα.
  6. Όταν μισοπήξει η πανακότα στα ποτηράκια στο ψυγείο, παίρνετε και ρίχνετε από πάνω κουταλιά κουταλιά ζελέ. Αν έχει σταθεροποιηθεί εντελώς η πανακότα δεν θα περάσει καθόλου ζελέ από κάτω. Αν είναι στο ντεμί θα δημιουργηθεί μια ωραία διχρωμία στην επιφάνεια του γλυκού, αλλά αυτό δεν μας ενοχλεί. Αφήνετε τα ποτηράκια στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να πήξουν οι πανακότες πριν τις σερβίρετε. Αν θέλετε, τις διακοσμείτε με μερικά σποράκια ροδιού από πάνω.

 

σχολιάστε