|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Φουντουκάτα

fountoukata0edited

Το φουντούκι γίνεται η βάση γι’ αυτά τα καταπληκτικά μπισκοτάκια που θυμίζουν εργολάβους και η γεύση του ψημένου φουντουκιού πλημμυρίζει καταιγιστικά το στόμα καθώς παίρνεις την πρώτη μπουκίτσα. Και κανένας δεν μπορεί να πάρει μόνο ένα, πιστέψτε το! Αν αποφασίσετε να τα βάλετε σε κουτί και να τα χαρίσετε σαν δωράκι χριστουγεννιάτικο θα δώσετε μεγάλη χαρά στον αποδέκτη. Μόνο βάλτε μαζί στο κουτί και τη συνταγή γιατί αργά ή γρήγορα θα σας τη ζητήσει..

Υλικά για 40 περίπου κομμάτια

  • 250γρ. φουντουκόψιχα
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 2 ασπράδια μεγάλων αβγών

 Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος δύο ρηχά ταψιά.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών με τη μισή ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
  3. Βάζετε στο μούλτι τα φουντούκια με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάτε να γίνουν σκόνη. Μπορείτε να το κάνετε σε δύο δόσεις. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτετε τη χτυπημένη μαρέγκα και με μια σπάτουλα ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά σας.
  5. Κάνετε με το μείγμα μπαλάκια όσο ένα  καρύδι, τα πιέζετε να πλατύνουν ελαφρά και τα αραδιάζετε στα δύο ταψιά αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο και δεν θέλουμε να κολλήσουν.
  6. Ψήνετε τα φουντουκάτα στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ίσα να πάρουν λίγο χρώμα. Μην περιμένετε να ροδοκοκκινίσουν γιατί θα σκληρύνουν. Και σκληρά θα είναι υπέροχα αλλά μαλακά είναι ακόμη καλύτερα.
  7. Ξεφουρνίζετε τα φουντουκάτα και αφού κρυώσουν, τα ξεκολλάτε από το χαρτί και τα βάζετε σε μεταλλικό κουτί ή πορσελάνινο σκεύος. Ή ακόμη καλύτερα τα σερβίρετε αμέσως.

 fountoukata26edited

σχολιάστε