|
1 ΣΧΟΛΙΟ

Cheesecake βανίλια σοκολάτα με βύσσινα

cheesecake vanilla sokolata edited

Δεν είναι μόνο εντυπωσιακό σε εμφάνιση, έχει και υπέροχη γεύση αυτό το cheesecake. Άσε που φτιάχνεται και πολύ εύκολα. Η βάση του από τη σοκολάτα είναι ιδιαιτέρως τραγανή και νόστιμη. Η κρέμα του αφράτη με πινελιές σοκολάτας και η επικάλυψη από τα βύσσινα γλυκόξινη και απαλή. Ένας τέλειος συνδυασμός γεύσεων και υφών που θυμίζει λίγο black forest.

Υλικά για ένα τσέρκι διαμέτρου 20εκ.

  • 200γρ. μπισκότα digestive
  • 50γρ. βούτυρο
  • 30γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για την κρέμα:

200ml κρέμα γάλακτος

400γρ. τυρί κρέμα

3 κουτ. σούπας ζάχαρη

3,3 γρ. ζελατίνη (2 μικρά φύλλα)

2 καψουλάκια βανιλίνη

125γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

Για την επικάλυψη:

  • 1 μικρή κονσέρβα βύσσινα κομπόστα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε τα μπισκότα στο multi να γίνουν σκόνη και λιώνετε στα μικροκύματα την κουβερτούρα. Στη συνέχεια ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και την λιωμένη σοκολάτα να γίνουν ένα λασπώδες μείγμα.
  2. Μαγκώνετε στον αποσπώμενο πάτο μιας φόρμας με σούστα ένα κομμάτι χαρτιού ψησίματος και στρώνετε πάνω του το μείγμα των μπισκότων. Πιέζετε να ισιώσει και να γίνει συμπαγές και ύστερα το αφήνετε στο ψυγείο.
  3. Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να φουσκώσουν. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μ ε τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να γίνουν σαντιγί. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και εξακολουθείτε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σταματάτε το μίξερ.
  4. Βάζετε τις φουσκωμένες ζελατίνες με λίγο νεράκι σε ένα μπρίκι και τις ζεσταίνετε με προσοχή, ανακατεύοντας με κουτάλι μέχρι να λιώσουν. Τότε τις ρίχνετε στο μείγμα του τυριού και χτυπάτε λίγο ακόμη με το μίξερ να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  5. Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και την ρίχνετε στο μείγμα του τυριού. Ανακατεύετε πολύ ελαφρά έτσι ώστε να δημιουργηθούν νερά σοκολάτας στο μείγμα του τυριού και όχι να ενωθεί τελείως η σοκολάτα μαζί του.
  6. Αδειάζετε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και αφήνετε το τσιζκέικ στο ψυγείο. Ετοιμάζετε και την επικάλυψη: Ρίχνετε τα βύσσινα και τον περισσότερο από το σιρόπι της κονσέρβας σε κατσαρολάκι. Κρατάτε λίγο σιρόπι και μέσα σε αυτό διαλύετε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ρίχνετε αυτό το μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το σιρόπι της κομπόστας. Το τραβάτε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  7. Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε προσεκτικά το τσιζκέικ και το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Διακοσμείτε από πάνω με τα βύσσινα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 cheesecake vanilla sokolata vissina edited

σχολιάστε