|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τρουφάκια σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια

troufakia me fountoukia edited

Από αυτά τα τρουφάκια δεν αντέχει κανείς να πάρει μόνο ένα. Γι’ αυτό σας δίνω δόση για να φτιάξετε ένα μικρό βουνό. Δεν θα μείνει ούτε ένα σας το υπόσχομαι!

Υλικά για 75 τεμ. περίπου

  • 500γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 500γρ. κρέμα γάλακτος
  • 270γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • 150γρ. φουντούκια
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι

Για την επικάλυψη 

  • Καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα φουντούκια

Εκτέλεση

  1. Αποβραδίς βάζετε λίγη από τη ζάχαρη σε ένα τηγανάκι πάνω σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να λιώνει και να σκουραίνει η ζάχαρη ρίχνετε λίγη ακόμη ζάχαρη και κουνάτε το τηγάνι. Όταν λιώσει όλη η ζάχαρη και γίνει καραμέλα ρίχνετε τα φουντούκια και ανακατεύετε να σκεπαστούν με την καραμέλα.
  2. Στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ταψάκι και αδειάζετε πάνω το μείγμα της καραμέλας με τα φουντούκια αφήνετε να κρυώσει και να γίνει συμπαγές.
  3. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα.
  4. Σπάζετε τα καραμελωμένα φουντούκια σε κομμάτια και ξεκινάτε να βάζετε στο μούλτι λίγα λίγα τα μπισκότα μαζί με κομμάτια από καραμελωμένα φουντούκια. Τα κάνετε σκόνη και τα ρίχνετε σε 3-4 δόσεις στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το ρούμι. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν στο μείγμα και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι το επόμενο πρωί.
  5. Την άλλη μέρα βάζετε το τριμμένο φουντούκι σε ένα μπολ. Παίρνετε με κουταλάκι μικρές ποσότητες σοκολατένιου μείγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε στο τριμμένο φουντούκι μέχρι να σκεπαστούν παντού. Τοποθετείτε τα τρουφάκια σας σε στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος ή σε κουτί αν θέλετε να τα χαρίσετε ή να τα μεταφέρετε.

 

 

σχολιάστε