|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Panacotta λεμόνι με στέβια

panacota lemoni 2 editedΈνα γλυκάκι δροσερό, ελαφρύ και λεμονάτο για τους φαν του είδους. Χωρίς ζάχαρη παρακαλώ, γι’ αυτούς που μετράνε τις θερμίδες.

 Υλικά:

  • 300ml γάλα φρέσκο 2% λιπαρά
  • 200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 5 φακελάκια στέβια (7,5 γρ.)
  • 10γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμός από το μισό

 Για το σερβίρισμα

  • Λίγο ξύσμα λεμονιού

 Εκτέλεση

  1. Βάζετε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό να φουσκώσει για 7 λεπτά.
  2. Βάζετε σε κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα του λεμονιού και τη στέβια. Το τοποθετείτε πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η στέβια και περιμένετε να πάρει βράση.
  3. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το μείγμα της ζελατίνης και συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη. Στο τέλος προσθέτετε και το χυμό του λεμονιού.
  4. Αφήνετε την πανακότα να κρυώσει αρκετά και τη μοιράζετε σε 3-4 ποτηράκια. Καλό είναι να την περάσετε από λεπτό σουρωτήρι.
  5. Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον να πήξει το γλυκό και το σερβίρετε με λίγο επιπλέον ξύσμα λεμονιού από πάνω.

panacotta lemoni 5edited 

 

σχολιάστε