|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Μήλα ψητά με κρασί σταφίδες και μπαχαρικά

mila fournou 1 edited

Το απόλυτο γλυκό του φθινοπώρου και του χειμώνα. Τόσο εύκολο, τόσο απλό, τόσο αρωματικό και εντέλει υπέροχο γλυκάκι. Στα απλά πράγματα είναι όλη η ομορφιά.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 μήλα (εγώ αγόρασα τα ροζέ)
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι Vinsanto ή άλλο γλυκό κρασί της επιλογής σας
  • 2-3 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κουτ. γλυκό σπασμένους σπόρους κόλιανδρου
  • 1 ξύλο κανέλας σπασμένο στη μέση

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180οC. Πλένετε πολύ καλά τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε το κοτσάνι μαζί με τα κουκούτσια τους δημιουργώντας στη θέση τους ένα μικρό τούνελ που τα διαπερνά από πάνω προς τα κάτω.
  2. Τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και στη θέση του κενού βάζετε και το γεμίζετε με σταφίδες. Ρίχνετε με επίκεντρο την τρύπα από 1 ½ - 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, σκορπίζετε τα μπαχαρικά μέσα στο σκεύος, περιχύνετε τα μήλα με το κρασί και σκεπάζετε το σκεύος με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν καλά τα μήλα και να δέσει ελαφρά το σιρόπι τους. 
  4. Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα, μαζί με λίγο από το σιρόπι τους. Αν θέλετε συνοδεύετε με μια καλή κουταλιά γιαούρτι ή με παγωτό βανίλια.

mila fournou edited

σχολιάστε