|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Cake ταψιού με ροδάκινα, γλυκό σταφύλι και αμύγδαλα

cake tapsiou rodakino edited

Αυτό το κέικ έχει απίστευτη γεύση και πολύπλοκη υφή καθώς ανακαλύπτεις μέσα του μπουκιά τη μπουκιά το ψημένο ροδάκινο που έχει γίνει ένα πια με το γλυκό σταφύλι και τα αμύγδαλα. Αν το συνοδεύσετε με παγωτό και γλυκό σταφύλι όπως προτείνω ξεφεύγει από ένα απλό κέικ για τον καφέ και γίνεται ένα σούπερ επιδόρπιο.

 Υλικά για 8 κομμάτια

  • 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη soft
  • 200γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 αβγά
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ. αμύγδαλα λεπτοκοπανισμένα
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1 ροδάκινο καθαρισμένο  
  • 4 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού σταφύλι
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα

 Για το σερβίρισμα και τη διακόσμηση 

  • Μερικές επιπλέον φέτες ροδάκινο
  • Παγωτό βανίλια
  • λίγο γλυκό κουταλιού σταφύλι

 Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 – 180οC και βουτυρώνετε ένα μικρό ταψάκι Δ:20Χ30εκ. περίπου.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το τριμμένο αμύγδαλο.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το ξύσμα του λεμονιού και τέλος το μείγμα του αλευριού, εναλλάξ με το κονιάκ.
  4. Αδειάζετε το μείγμα του κέικ στο βουτυρωμένο ταψάκι και ετοιμάζετε το ροδάκινο, κόβοντάς τα σε 8 κάθετες φέτες . Ύστερα πολτοποιείτε το γλυκό σταφύλι στο μπλέντερ προσθέτονας και λίγο νεράκι.
  5. Με ένα κουτάλι ρίχνετε σε 8 σημεία κουταλιές από το πολτοποιημένο σταφύλι (υπολογίστε να πέφτουν στο κέντρο των μελλοντικών κομματιών που θα κόψετε όταν ψηθεί το κέικ) και πάνω του ακουμπάτε από μία φέτα ροδάκινο. Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια του κέικ με κοπανισμένα αμύγδαλα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Τα ροδάκινα και τα αμύγδαλα μετά το ψήσιμο θα βυθιστούν στο κέικ και θα το κάνουν απίστευτα ζουμερό και νόστιμο. Το ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσει.
  6. Το σερβίρετε κόβοντας κομμάτια πάνω στα οποία τοποθετείτε από μια φέτα φρέσκο ροδάκινο. Συνοδεύετε το κέικ στο πιάτο με μια μπάλα παγωτό βανίλια και λίγο γλυκό σταφύλι.

 

 

 

σχολιάστε