|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Πάβλοβα τριανταφυλλένια της Κυριακής

pavlova nifisedited

Ο γάμος της Κυριακής και του Καλούδη έγινε την Παρασκευή που μας πέρασε στη Θεσσαλονίκη και ήταν απλός, γλυκός κι ανθρώπινος. Έλα όμως που η Κυριακή δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω από τη Θεσσαλονίκη χωρίς τα μπεζεδάκια της Sugarela που τους περίσσεψαν από το χθεσινό κάλεσμα. Εγώ δεν ήθελα με τίποτα να τα πάρω, αλλά αφενός τα μπεζεδάκια της Sugarela είναι καταπληκτικά, αφετέρου σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να φτιάξω κάτι ωραίο μαζί τους και έτσι υπέκυψα. Και η βαλίτσα μου επίσης... Ιδού λοιπόν πώς κατέληξαν όσα δεν φαγώθηκαν την επόμενη στο γραφείο από τα παιδιά εκεί.

 Υλικά:

  • 20 μπεζεδάκια περίπου
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 2-3 κουτ. σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο
  • 1 ζαχαρωτό τριαντάφυλλο

Εκτέλεση 

  1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι, προσθέτετε το σιρόπι τριαντάφυλλο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η σαντιγί και να ομογενοποιηθεί το ροζ χρώμα της.
  2. Βάζετε την τριανταφυλλένια σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και παίρνετε ένα ένα τα μπεζεδάκια στο χέρι, βάζετε μια ελάχιστη ποσότητα σαντιγί στο πίσω μέρος τους και μετά τα τοποθετείτε σε πιατέλα δημιουργώντας ένα κύκλο. Αυτό το κάνετε για να σταθεροποιηθούν καλύτερα. Κάνετε πάνω τους μια στρώση από ροζ σαντιγί καλύπτοντας και τα μεταξύ τους κενά, μετά δημιουργείτε από πάνω ένα μικρότερο κύκλο από μπεζεδάκια ώστε να ανεβαίνει κωνικά το γλυκό, άλλη μια στρώση από σαντιγί και τέλος σπάζετε 1-2 μπεζεδάκια από πάνω τοποθετώντας στην κορυφή του γλυκού ένα ζαχαρωτό τριαντάφυλλο.
  3. Σερβίρετε αμέσως ή αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

 

σχολιάστε