|
2 ΣΧΟΛΙΑ

Τάρτα Σοκολάτας

tarta sokolata edited

Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και καταναλώνεται ακόμη γρηγορότερα. Πάνω κάτω σοκολάτα και πιο ψηλά η απόλαυση!

Για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Μια καλή πρέζα καρδάμωμο σε σκόνη

Για τη γέμιση

  • 250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • ½ κουτ. γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και βάζετε το βούτυρο σε μπρικάκι να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
  2. Κάνετε τα μπισκότα σκόνη στο μπλέντερ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μπισκότο. Τότε προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο χτυπώντας για λίγο ακόμη μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος το οποίο απλώνετε σε ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψετε και τα πλαϊνά της σε ένα ύψος όσο ενάμιση δάχτυλο. Την ψήνετε στο ζεστό φούρνο για 10 λεπτά.
  3. Ξεφουρνίζετε την τάρτα κι αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: Βάζετε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος και το καρδάμωμο. Μόλις κάνει πως παίρνει βράση το τραβάτε από τη φωτιά και το ρίχνετε πάνω από τα κομματάκια της σοκολάτας τα οποία έχετε από πριν τοποθετημένα σε ένα μπολ. Μετά από μισό λεπτό αρχίζετε να ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Προς το τέλος προσθέτετε και το μέλι κι αφήνετε να κρυώσει λίγο.
  4. Ρίχνετε την κρέμα μέσα στην τάρτα και περιμένετε να κρυώσει πριν βάλετε όλη την τάρτα στο ψυγείο για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί ακόμη καλύτερα. Μόνο τότε τη σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.

 

σχολιάστε