|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Cake με ανθότυρο και πορτοκάλι

 

cake anthotyro edited

Ένα ιδιαίτερα νόστιμο κέικ με γεμάτη γεύση, πολύ ενδιαφέρουσα υφή και πορτοκαλάτo άρωμα. 

Υλικά για ένα ταψάκι διαμέτρου 23εκ.

  • 250γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα νωπή
  • 100γρ. γιαούρτι
  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αβγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμός)
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 50γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Βουτυρώετεμε και αλευρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή φόρμα σιλικόνης με διάμετρο 23 εκ.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια με το ½ φλιτζάνι της ζάχαρης μέχρι να γίνει μια αφράτη και σφιχτή μαρέγκα και τη βγάζετε σε ένα μπολ στην άκρη.
  3. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το ανθότυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και το γιαούρτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές κρεμώδες μείγμα.
  4. Προσθέτετε σταδιακά τους κρόκους και μετά το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
  5. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking powder, τα τριμμένα αμύγδαλα και το αλάτι.
  6. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε το μείγμα του αλευριού σταδιακά στο μείγμα του τυριού και εναλλάξ με τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  7. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του.
  8. Αφού το βγάλετε από το φούρνο και περάσουν 5 λεπτά, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρετε όταν κρυώσει εντελώς, οπότε το πασπαλίζετε την τελευταία στιγμή με ζάχαρη άχνη.

 Σημείωση:

Αν το προτιμάτε αντικαταστήστε το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού με λεμόνι.

 

σχολιάστε