|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Pavlova ατομική με καλοκαιρινά φρούτα

pavlova atomiki edited

H αγαπημένη πάβλοβα ελλείψει φρέσκιας φράουλας αγκαλιάζει τα πιο κόκκινα φρούτα του καλοκαιριού: Κεράσια, πετροκέρασα, νεκταρίνια…

Υλικά για 4 κομμάτια:

  • 4 ασπράδια μέτριων αβγών ή 3 μεγάλων (125γρ.)
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες (κάψουλες)

Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση:

  • 350ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1-2 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα
  • Κεράσια μαύρα, πετροκέρασα, νεκταρίνια
  • Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190oC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί . Απλώνετε πάνω του τη ζάχαρη και το βάζετε στο φούρνο να ζεσταθεί η ζάχαρη για 8-10 λεπτά περίπου (προσοχή δεν πρέπει να καραμελώσει).
  2. Στο μεταξύ βάζετε τα ασπράδια να χτυπιούνται στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ. Όταν σφίξει η μαρέγκα, βγάζετε την καυτή ζάχαρη από το φούρνο και με το μίξερ σε λειτουργία τη ρίχνετε με τη βοήθεια του χαρτιού στη μαρέγκα. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα, να γίνει σφιχτή (σχεδόν συμπαγής) και γυαλιστερή.
  3. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και με μια σπάτουλα παίρνετε σιγά σιγά κουταλιές από τη μαρέγκα και τις απλώνετε πάνω στο στρωμένο με χαρτί ψησίματος ταψί, με σκοπό να δημιουργήσετε 4 δίσκους μαρέγκας. Προς το τέλος προσπαθείτε να κάνετε περιμετρικά το δίσκο πιο ψηλό σε πάχος ώστε να δημιουργήσετε μια εσοχή στη μαρέγκα.
  4. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140οC και βάζετε το ταψί στο φούρνο. Ψήνετε τις μαρέγκα για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα απαλό μπεζ χρώμα. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο φούρνο.
  5. Ετοιμάζετε και την σαντιγί: χτυπάτε στην πολύ δυνατή ταχύτητα του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να πάρει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτετε τότε το ροδόνερο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η σαντιγί.
  6. Πλένετε τα φρούτα, τα στεγνώνετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο. Κόβετε και τα νεκταρίνια σε φέτες. τέλος αφαιρείτε τα κοτσάνια και τις κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα αν είναι πολύ μεγάλες.
  7. Όταν θέλετε να σερβίρετε, απλώνετε την σαντιγί πάνω από τις μαρέγκες και πάνω από τη σαντιγί απλώνετε τα φρούτα σας με διακοσμητικό τρόπο.
  8. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως!

 

 

σχολιάστε