|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Μπανάνες Παναρισμένες Με Σουσάμι

tiganites banannes5edited

Αν έχετε μπανάνες στη φρουτιέρα σας που δεν είναι τόσο ώριμες ώστε να λιώνουν όταν τις κόβετε με μαχαίρι και θέλετε να φτιάξετε γρήγορα γρήγορα ένα επιδόρπιο, τότε βεβαιωθείτε πώς έχετε σουσάμι στο ντουλάπι και παγωτό βανίλια στην κατάψυξη. Αν υπάρχουν κι αυτά τότε ετοιμαστείτε να φτιάξετε και να σερβίρετε μέσα σε 10 λεπτά ένα καταπληκτικό επιδόρπιο.

 Υλικά για 4 άτομα:

  • 2-3 μπανάνες
  • 1 αβγό
  • Λίγο αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι σουσάμι
  • Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • Παγωτό βανίλια
  • Λίγο μέλι

Eκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κατά μήκος αρχικά και μετά στα 3 ή στα 4, σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Βάζετε μπόλικο λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταίνεται. Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, σε δεύτερο το αβγό το οποίο χτυπάτε με 1 κουταλιά νερό και σε ένα τρίτο το σουσάμι.
  3. Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια της μπανάνας και τα βουτάτε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στο σουσάμι φροντίζοντας να σκεπαστούν παντού και τα ρίχνετε στο καυτό λάδι. Όταν πάρουν χρυσό χρώμα οι μπανάνες από τη μια πλευρά τις γυρίζετε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
  4. Σερβίρετε το γλυκό υπολογίζοντας από 4-5 κομμάτια παναρισμένης μπανάνας στη μερίδα, συνοδεύοντας το κάθε πιάτο με μια μπάλα παγωτό και περιχύνοντας τόσο τις μπανάνες όσο και το παγωτό με λίγο μέλι.
  5.  
σχολιάστε