|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Mousse Cappuccino Με Τυρί

cappuccino2editedΑυτές οι μους είναι ό,τι πρέπει για επιδόρπιο. Κλείνουν πολύ ωραία ένα φιλικό δείπνο συνδυάζοντας άψογα το γλυκό με τον καφέ σε ένα φλιτζάνι. Δύο σε ένα δηλαδή! Ο ιδανικός τρόπος να τις σερβίρετε είναι σε φλιτζάνια τσαγιού από πυρίμαχο γυαλί ή σε γυάλινα ποτηράκια του espresso freddo. Αλλά και τα πορσελάνινα φλιτζάνια του cappuccino ή του τσαγιού είναι μια εξίσου καλή επιλογή. Σκεφτείτε τη και αυτή… 

Υλικά για 8 ποτήρια ή φλιτζάνια του καφέ

Για την κρέμα τυριού

  • 500γρ. τυρί κρέμα
  • 500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κουτ. σούπας ρούμι
  • 2 αβγά μέτρια
  • 10γρ. ζελατίνη
  • 4 κουτ. σούπας καφέ εσπρέσο στιγμής

 Για τη διακόσμηση

  • 150ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • Λίγο κακάο ή ξύσμα σοκολάτας

 Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε την κρέμα: μουλιάζετε τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό για 5 λεπτά. Αφήνετε λίγη κρέμα γάλακτος στην άκρη και χτυπάτε την υπόλοιπη μαζί με το τυρί μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κι αφράτη κρέμα.
  2. Βάζετε τη ζάχαρη με 2 κουταλιές της σούπας νερό σε κατσαρολάκι να πάρουν βράση, ανακατεύοντας στην αρχή για να λιώσει η ζάχαρη. Αφού βράσει για 2 λεπτά το σιρόπι, προσθέτετε το ρούμι και βράζετε 1 λεπτό ακόμη. Στο μεταξύ ξεκινάτε να χτυπάτε τα αβγά με μίξερ χειρός. Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνετε καυτό το σιρόπι σε ροή κορδονιού και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ασπρίσει, να φουσκώσει και να κρυώσει το μείγμα.
  3. Στύβετε τις ζελατίνες και τις βάζετε σε κατσαρολάκι μαζί με την κρέμα γάλακτος που κρατήσατε και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε να λιώσουν οι ζελατίνες.
  4. Ρίχνετε την κρέμα του τυριού στο μείγμα των αβγών χτυπώντας με το μίξερ για να ενωθούν και στο τέλος προσθέτετε το μείγμα της ζελατίνης και τον στιγμιαίο καφέ χτυπώντας για λίγο ακόμη να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.  
  5. Για να μοντάρετε το γλυκό στα φλιτζάνια με ευκολία μεταφέρετε την κρέμα του τυριού σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Τη μοιράζετε στα φλιτζάνια ή σε χαμηλά ποτήρια του καφέ, αφήνοντας λίγο κενό από πάνω. Μοιράζετε από πάνω την σαντιγί και αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
  6. Όταν θέλετε να σερβίρετε πασπαλίζετε με λίγο κακάο ή ξύσμα σοκολάτας και οι μους είναι έτοιμες.

Σημείωση: Ένα μπισκοτάκι του καφέ στο πιατάκι που θα σερβίρετε το γλυκό σας είναι ό,τι πρέπει για να ολοκληρώσετε την εικόνα του γλυκού σας. 

 

σχολιάστε