|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Millefeuille Πανεύκολο

millefeuille13editedΦτιάχνεται πανεύκολα και τρώγεται ακόμη ευκολότερα. Είναι τόσο αφράτο, μαμαδίστικο και γευστικό που το λατρεύουν όλοι αυτό το γλυκάκι. Μια κρέμα είναι όλος κι όλος ο μπελάς του που κι αυτή θα τη φτιάξετε μέσα σε 10 λεπτά. Άλλα 5 λεπτά για να χτυπήσετε μια σαντιγί και 10 ακόμη μέχρι να το στήσετε. Αυτό είναι όλο κι έτοιμο το γλυκό σας!

Υλικά για ένα ταψάκι διαστάσεων: 25Χ35εκ.

  • 2 ½ πακέτα σφολιατίνια
  • λίγη ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 βανίλιες
  • 1/3 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 5 αβγά
  • 50γρ. κορν φλάουρ
  • 50γρ. αλεύρι
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 350ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

 

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζετε την κρέμα: Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά μαζί με τις 2 βανίλιες και τη μαστίχα. Χτυπάτε σε μπολ με τον αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτετε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας να αραιώσει και ρίχνετε όλο μαζί το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα.
  2. Ανακατεύετε ζωηρά και διαρκώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Την τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει εντελώς και τότε ανακατεύετε μέσα της ένα φλιτζάνι από την χτυπημένη σαντιγί για να αφρατέψει.
  3. Παίρνετε ένα ένα τα σφολιατίνια και κάνετε μια πρώτη στρώση με αυτά. Αν κάποιο σπάσει το κρατάτε στην άκρη για να το χρησιμοποιήσετε στο ντεκόρ.
  4. Αδειάζετε από πάνω τους την κρέμα, την ισιώνετε και τη σκεπάζετε με μια στρώση ακόμη από σφολιατίνια. Σκεπάζετε τα σφολιατίνια με μια στρώση από σαντιγί μετά σπάτε 5-6 σφολιατίνια μαζί με τα ήδη σπασμένα και τα πασπαλίζετε από πάνω να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια του γλυκού.
  5. Τέλος πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

millefeuille3edited

 

 

σχολιάστε