|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Cheese Cake Mε Γαλομυζήθρα Και Καλοκαιρινά Φρούτα Στο Ποτήρι

cheesecakestopotirieditedΈφτιαξα την κρέμα αποβραδίς και την επομένη μοντάρισα τα γλυκάκια μου σε όμορφα ποτήρια. Για να είμαι ειλικρινής χρησιμοποίησα τα δικά μου μπισκότα από φιστίκι Αιγίνης (θα βρείτε τη συνταγή στο sweetly) και το αποτέλεσμα ήταν απλά τέλειο. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και του εμπορίου ή τα δικά σας μπισκότα. Όσο για τα φρούτα, τα κεράσια και τα βερίκοκα ή τα ροδάκινα είναι πολύ καλή επιλογή. Αν θέλετε, αντικαταστήστε τα με άλλα φρούτα που προτιμάτε ή που σας βρίσκονται. Αποφύγετε το καρπούζι που βγάζει πολύ νερό. 

 Υλικά για 8-10 ποτήρια

Για την κρέμα τυριού

  • 400γρ. γαλομυζήθρα Κρήτης
  • 500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 150γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 αβγά μέτρια
  • 10γρ. ζελατίνη

 Για τη διακόσμηση

  • 10-15 μπισκότα (σπιτικά ή του εμπορίου)
  • Κεράσια
  • Βερίκοκα ή ροδάκινα

 Εκτέλεση 

  1. Ετοιμάζετε την κρέμα: μουλιάζετε τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό για 5 λεπτά. Αφήνετε λίγη κρέμα γάλακτος στην άκρη και χτυπάτε την υπόλοιπη μαζί με το τυρί και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κι αφράτη κρέμα.
  2. Βάζετε τη ζάχαρη με 2 κουταλιές της σούπας νερό σε κατσαρολάκι να πάρουν βράση, ανακατεύοντας στην αρχή για να λιώσει η ζάχαρη. Αφού βράσει για 2 λεπτά το σιρόπι, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και βράζετε 1 λεπτό ακόμη. Στο μεταξύ ξεκινάτε να χτυπάτε τα αβγά με μίξερ χειρός. Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνετε καυτό το σιρόπι με ροή κορδονιού στο αβγό και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ασπρίσει, να φουσκώσει και να κρυώσει το μείγμα.
  3. Στύβετε τις ζελατίνες και τις βάζετε σε κατσαρολάκι μαζί με την κρέμα γάλακτος που κρατήσατε και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε να λιώσουν οι ζελατίνες.
  4. Ρίχνετε την κρέμα του τυριού στο μείγμα των αβγών χτυπώντας με το μίξερ για να ενωθούν και στο τέλος προσθέτετε και το μείγμα της ζελατίνης χτυπώντας για λίγο ακόμη να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει και να παγώσει.
  5. Για να μοντάρετε τα ποτηράκια με ευκολία μεταφέρετε την κρέμα του τυριού σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Σπάζετε τα μπισκότα με τα χέρια σε κομματάκια, Βάζετε σε κάθε ποτηράκι μερικά κομματάκια μπισκότου και με τη σακούλα μοιράζετε από λίγη κρέμα στα ποτήρια. Συνεχίζετε με δεύτερη στρώση από σπασμένα μπισκότα και τελειώνετε με κρέμα. Αφήνετε τα ποτηράκια στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
  6. Όταν θέλετε να σερβίρετε ετοιμάζετε τα φρούτα: τα πλένετε και τα στεγνώνετε καλά, ξεκουκουτσώνετε τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο και κόβετε τα βερίκοκα σε κομματάκια. Διακοσμείτε με μερικά φρούτα το κάθε ποτηράκι και σερβίρετε αμέσως.

 

σχολιάστε