|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Μπισκότα Με Φιστίκια Αιγίνης Και Ινδική Καρύδα

biscottofistikieditedΤόσο τραγανά, τόσο νόστιμα, τόσο ξεχωριστά αυτά τα μπισκοτάκια, φτιάχνονται πανεύκολα και γίνονται ανάρπαστα σε χρόνο dt. Συνοδέψτε με αυτά τον καφέ σας, φτιάξτε γλυκά στο ποτήρι μαζί με αφράτες κρέμες, αποχωριστείτε τα χαρίζοντάς τα σε φίλους. Θα είναι σίγουρα ο πιο γλυκός κι ανώδυνος αποχωρισμός σας…

 Υλικά για 40-45 κομμάτια περίπου

  • 225γρ. αλεύρι
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 140γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
  • 45γρ. ινδική καρύδα
  • 200γρ. βούτυρο αγελαδινό σε κυβάκια
  • 1 κρόκο αβγού
  • Μερικά ολόκληρα φιστίκια για τη διακόσμηση

 Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψάκι.
  2. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το τριμμένο φιστίκι, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού. Ύστερα προσθέτετε το βούτυρο κι αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δακτύλων σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα μείγμα σαν ψίχουλα.
  3. Προσθέτετε τον κρόκο του αβγού και ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη να γίνει συμπαγής, τη χωρίζετε στα τρία ίσα μέρη και πλάθετε με αυτά 3 μπαστούνια που αφήνετε στο ψυγείο για 15 λεπτά τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη.
  4. Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μπαστούνια σε φέτες, τις αραδιάζετε στο ταψί. Μπήγετε στο κέντρο του κάθε κομματιού από 1 φιστίκι Αιγίνης και ψήνετε τα μπισκοτάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί ψησίματος και τα τακτοποιήσετε σε σκεύος σερβιρίσματος ή μπολ αποθήκευσης.

 

 

 

σχολιάστε