|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παγωτό Μόκα

pagotomokaeditedΔροσερό παγωτό με τη γεύση του καφέ και ελαφρύ άρωμα από μαύρο ρούμι. Αγαπημένη γεύση ο καφές ακόμα και στο παγωτό.

Υλικά:

  • 350ml κρέμα γάλακτος
  • 350ml γάλα πλήρες
  • 125γρ ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
  • 2 κουτ. σούπας ρούμι μαύρο
  • 3 κρόκους αβγών
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή κορν φλάουρ

Εκτέλεση 

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τον στιγμιαίο καφέ. Τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά (χωρίς να αφήσετε να πάρουν βράση) ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  2. Μέσα σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με την ζάχαρη, υο κορν φλάουρ και το ρούμι μέχρι να ενωθούν καλά.
  3.  Προσθέτετε στο μίγμα των αβγών το καυτό μίγμα τους γάλακτος σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς και μεταφέρετε το καινούργιο μίγμα ξανά στην κατσαρόλα. Τη βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι πήξει ελαφρά η κρέμα, χωρίς να αφήσετε να πάρει βράση.
  4. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά, αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά.
  5. Τότε μόνο το μεταφέρετε σε παγωτομηχανή και το παγώνετε. Αν δεν έχετε, ρίχνετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζετε και το αφήνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες (μέχρι να πήξει).
  6.  Το βγάζετε από την κατάψυξη και το ανακατεύετε με πιρούνι να γίνει αφράτο.

 

 

 

σχολιάστε