|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Ζελέ Βερίκοκο

zelerodakino1editedΈνα δροσερό φρουτένιο επιδόρπιο που θα σερβίρετε συνάμενο κουνάμενο μαζί με λίγη σαντιγί και ωραία κεράσια. Μια ανάλαφρη καλοκαιρινή πρόταση που αρέσει πολύ.

Υλικά για μια φόρμα των 600ml

  • 450γρ. βερίκοκα ζυγισμένα χωρίς το κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι τσάι του βουνού
  • 10γρ. ζελατίνες (6 μικρά φύλλα)
  • 2 βανίλιες
  • 100γρ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • 100γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • Μερικά κεράσια

Εκτέλεση

  • Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό για 5 λεπτά και ετοιμάζετε ένα αφέψημα με τσάι του βουνού.
  • Πλένετε καλά και στραγγίζετε τα βερίκοκα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια τους και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
  • Στύβετε τις ζελατίνες και τις βάζετε σε μισό φλιτζάνι τσάι του βουνού να διαλυθούν ανακατεύοντας καλά.
  • Με ένα πινέλο αλείφετε με λίγο σπορέλαιο μια μικρή φόρμα. Ανακατεύετε τον πολτό των βερίκοκων με τη διαλυμένη ζελατίνη και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα. Αφήνετε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Θα χρειαστεί ένα εξάωρο περίπου.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε σφιχτή σαντιγί. Για να σερβίρετε βουτάτε τη φόρμα σε ζεστό νερό και ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα. Διακοσμείτε με σαντιγί και μερικά κεράσια και σερβίρετε.

zeleverikokoedited

σχολιάστε