|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Ρολάκια Σφολιάτας Με Σταφίδες

rolakiastafidaeditedΑυτά τα βουτήματα είναι τόσο νόστιμα κι αφράτα, ιδιαίτερα όταν είναι ζεστά ακόμη! Φτιάχνονται δε τόσο εύκολα και γρήγορα που δεν θα το πιστεύετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις στο ψυγείο την σφολιάτα. Από κει και πέρα ένα αβγό, ζάχαρη και κανέλα, λίγες σταφίδες και μια χούφτα αμύγδαλα μπορεί να υπάρχουν στο ντουλάπι. Αν δεν υπάρχουν όμως τα φτιάχνεις και σκέτα, μόνο με λίγη ζάχαρη και κανέλα. Επίσης ωραία γίνονται αν αραιώσεις λίγη μαρμελάδα και  αλείψεις τη σφολιάτα με ένα πινέλο.

 Υλικά για 28-30 κομμάτια

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθή
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 2 αβγα ελαφρώς χτυπημένα με 2 κουταλιές γάλα
  • ¼ φλιτζανιού ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

  1. Αφήνετε για 5 λεπτά τη σφολιάτα εκτός ψυγείου για να δουλεύεται πιο εύκολα (μην την αφήσετε πολύ ώρα γιατί θα ζεσταθεί εντελώς και μετά δεν θα μπορείτε να τη δουλέψετε καθόλου) και στρώνετε μπροστά σας το πρώτο φύλλο. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180o Κελσίου και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα αβαθές ταψί. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα. Με ένα πινέλο αλείφετε όλη την επιφάνειά του με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίζετε πρώτα με το μείγμα της ζάχαρης, μετά με τη μισή σταφίδα και τέλος με τα μισά αμύγδαλα.
  2. Προσεκτικά γυρίζετε τη σφολιάτα σε ρολό από την πιο φαρδιά πλευρά. Μπορείτε να κάνετε ρολό γυρίζοντάς τη και από τη μικρή πλευρά, αλλά τότε θα γίνουν μεγαλύτερα και λιγότερα τα ρολά σας. Αλείφετε όλο το ρολό πάλι με αβγό και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε φέτες πάχους όσο το δάχτυλό σας και τα αραδιάζετε στο ταψί που ετοιμάσατε. Ίσως χρειαστεί να διορθώσετε λίγο το σχήμα τους με τα χέρια. Τα αλείφετε με αβγό και πασπαλίζετε πάλι με λίγη ζάχαρη.
  3. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ψήνετε τα ρολάκια στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Τα σερβίρετε χλιαρά λίγα λεπτά αφού τα βγάλετε από το φούρνο.

 rolakiastafida16edited

σχολιάστε