|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Πανακότα Με Γιαούρτι, Μέλι Και Καρύδια

panacotagiaourtimelieditedΠώς πας στην ταβέρνα και σου σερβίρουν στο τέλος του φαγητού γιαούρτι με μέλι και καρύδια; Κάπως έτσι είναι κι αυτό το επιδόρπιο που σας προτείνω, μόνο που το συγκεκριμένο είναι πιο ευπαρουσίαστο και ακόμη πιο δροσερό.

 Υλικά για μια φόρμα χωρητικότητας ενός λίτρου

  • 700γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή 2% αν το προτιμάτε
  • 100γρ. γάλα
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 6 κουτ. σούπας μέλι
  • 8 ζελατίνες μικρές (13,5γρ.)

Για το σερβίρισμα 

  • Μαύρη κορινθιακή σταφίδα
  • Καρύδια
  • Λίγο μέλι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό για 5-6 λεπτά. Βάζετε το γάλα να κάψει και διαλύετε μέσα σε αυτό τη ζελατίνα αφού στη στύψετε από το νερό.
  2. Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ περνώντας το από σουρωτήρι και ανακατεύετε μέσα το μέλι και μετά την κρέμα γάλακτος. Συμπληρώνετε και το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
  3. Με ένα πινέλο αλείφετε με λίγο σπορέλαιο μια φόρμα χωρητικότητας ενός λίτρου και ρίχνετε μέσα το μείγμα της πανακότας. Την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
  4. Όταν θέλετε να σερβίρετε ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με σταφίδες και καρύδια και περιχύνετε με λίγο επιπλέον μέλι.                                                                                                                                                                                                                    panacotagiaourtimeli1edited                
σχολιάστε