|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παγωτό Βανίλια

pagotovaliai1edited

Το παγωτό με τους περισσότερους φαν, αφού εύκολα μπορεί να προσαρμοστεί και να ταιριάξει με άλλες γεύσεις όπως αυτή της σοκολάτας, των φρούτων και των ξηρών καρπών. Εγώ εδώ το σέρβιρα με  σπιτική μαρμελάδα φράουλα, αραιωμένη με λίγο λικέρ μαστίχας. Δεν μου παραπονέθηκε κανένας!

Υλικά για 6 άτομα:

  • 350ml φρέσκο γάλα
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκους αβγών
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας (τα σποράκια) ή 2-3 καψουλάκια άρωμα βανίλιας

 Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Χαράζετε τη βανίλια στη μέση με ένα μαχαιράκι ξύνετε τα  σποράκια της και τα ρίχνετε μαζί με το λοβό σε κατσαρολάκι. Προσθέτετε  το γάλα και τα 250ml από την κρέμα γάλακτος και το τοποθετείτε πάνω σε χαμηλή φωτιά. Όταν ζεσταθεί καλά (χωρίς να πάρει βράση), το αποσύρετε από τη φωτιά και το ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Ύστερα ξαναβάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα και την τοποθετείτε ξανά σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα χωρίς να πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Η κρέμα όταν τη δοκιμάσετε, πρέπει να στέκεται στην ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού.
  4. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, τη μεταφέρετε σε μπολ κι αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αφαιρείτε τότε το λοβό της βανίλιας. Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει υφή γιαουρτιού και την ανακατεύετε με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά (μέχρι την επόμενη μέρα αν χρειαστεί).
  5. Αν έχετε παγωτομηχανή, δουλεύετε εκεί το παγωτό και όταν είναι έτοιμο, το μεταφέρετε σε μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη, διαφορετικά το βάζετε κατευθείαν στην κατάψυξη μέσα σε μεταλλικό σκεύος για 6 ώρες περίπου ανακατεύοντάς το ενδιάμεσα με ένα πιρούνι για να μην πιάσει πάγο.
  6. Σερβίρετε το παγωτό σε ποτήρια ή μπολ κόβοντας μπάλες με το ειδικό σκουπ. Διακοσμείτε σύμφωνα με τη φαντασία και ότι βρίσκεται στο ντουλάπι σας. Από καβουρντισμένο και τριμμένο αμύγδαλο και σιρόπι, μέχρι αραιωμένη μαρμελάδα με λίγο λικέρ, μέλι και ξηρούς καρπούς, τριμμένη σοκολάτα και μπισκότα και πάει λέγοντας…

 

σχολιάστε