|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Μάφινς Λεμονιού-Λάιμ Γεμιστά Με Αμυγδαλωτά Μανταρινιού Citrus

cakakialemoniougemistameamygdalotaeditedΗ Citrus στη Χίο είναι μια εταιρία που ειδικεύεται στην παρασκευή γλυκών κουταλιού, μαρμελάδων και γενικά γλυκισμάτων με βάση τα υπέροχα χιώτικα μανταρίνια και τα εσπεριδοειδή του νησιού. Ένα από τα εκπληκτικότερα προϊόντα της είναι και κάποια αμυγδαλωτά που αρωματίζει με μανταρίνια. Υπέροχο γλύκισμα! Αν ανοίξεις το κουτί και πάρεις το πρώτο, ξεχνάς να σταματήσεις μετά. Εγώ θυμήθηκα μεν να σταματήσω, μόνο που μετά σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω τα υπέροχα αμυγδαλωτά μανταρινιού και σε κάποιο από τα γλυκά μου. Έτσι έφτιαξα αυτά τα μικρά κεκάκια, κρύβοντας μέσα στο καθένα από ένα. Έγιναν φανταστικά!

Υλικά για 12 κομμάτια 

  • 270γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 2 αβγά
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 90ml αραβοσιτέλαιο ή σησαμέλαιο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
  • 12 αμυγδαλωτά με μανταρίνι Citrus
  • λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεσηcakakiagemistadited

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και τοποθετείτε 12 χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφινς με 12 υποδοχές ή λαδώνετε 12 ατομικά πυρίμαχα ρεμεκέν.
  2. Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γιαούρτι κι αφού το ενσωματώσετε, ανακατεύετε στο μείγμα τους χυμούς, τα ξύσματα λεμονιού και λάιμ και το αραβοσιτέλαιο.
  4. Αφήνετε τον αβγοδάρτη και παίρνετε σπάτουλα . Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί όλο.
  5. Μοιράζετε το μείγμα στα 12 ραμεκέν ή τις υποδοχές και μισοβυθίζετε από ένα αμυγδαλωτό στο κέντρο του καθενός χωρίς να αφήσετε να σκεπαστεί εντελώς από τη ζύμη. Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε τα μάφινς στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου.
  6. Τα αφήνετε λίγο στο ταψάκι και μετά τα βγάζετε σε σχάρα όπου και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.


σχολιάστε