|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Ζελέ Με Φράουλες Και Γιαούρτι

giaourtozelefraoulaeditedΈνα δροσερό κι ελαφρύ φραουλογλυκό χωρίς λιπαρά και με λίγη ζάχαρη την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε και με φρουκτόζη. Γλυκαίνει με μέτρο, δροσίζει με το παραπάνω και είναι και πολύ νόστιμο.

Υλικά για μια φόρμα 900ml

  • 350γρ. φράουλες (καθαρισμένες)
  • 6 ζελατίνες μικρές (10γρ.)
  • 5-8 κουτ. σούπας φρουκτόζη ή ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το προτιμάτε)
  • 150γρ. νερό
  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

Για τη διακόσμηση 

  • Λίγο σιρόπι φράουλας ή μαρμελάδα αραιωμένη με λίγο λικέρ ή κονιάκ
  • 1 ή περισσότερες φρέσκιες φράουλες

 Εκτέλεση

  1. Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό μέχρι να φουσκώσουν.
  2. Στο μεταξύ πλένετε τις φράουλες, τις στραγγίζετε, αφαιρείτε τα κοτσανάκια τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη φρουκτόζη ή τη ζάχαρη.
  3. Βάζετε το νερό να ζεσταθεί στο μπρίκι, στύβετε τις ζελατίνες και τις ρίχνετε να διαλυθούν στο καυτό νερό. Ρίχνετε το νερό με τις ζελατίνες στο μπλέντερ στον πολτό της φράουλας και δίνετε ένα τελευταίο χτύπημα.
  4. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και ενσωματώνετε μέσα το γιαούρτι ανακατεύοντας με έναν αβγοδάρτη. Με ένα πινελάκι αλείφετε με λίγο σπορέλαιο μια πλαστική φόρμα χωρητικότητας 900ml και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το αφήνετε στο ψυγείο να πήξει όλο το βράδυ.
  5. Την άλλη μέρα ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα, διακοσμείτε με λίγο σιρόπι ή αραιωμένη μαρμελάδα και σερβίρετε αμέσως.

 

σχολιάστε