|
1 ΣΧΟΛΙΟ

Σουφλέ Σοκολάτας (Fondant Au Chocolat)

souflesokolatas2dited

Αυτά τα ατομικά κεκάκια έχουν μια τόσο ζουμερή καρδιά από μισολιωμένη σοκολάτα που κάνει τους λάτρεις της σοκολάτας να λιώνουν στη θέα τους. Είναι τα λεγόμενα fondant au chocolat γαλλιστί, που συνηθίζουμε να λέμε σουφλέ. Όπως και να τα λένε, αυτά τα κεκάκια είναι τόσο νόστιμα και σοκολατένια όσο δεν πάει άλλο. Όλοι οι chocoholics θα τα λατρέψουν. Συνοδεύονται τέλεια από μια μπάλα παγωτού βανίλια που τους ταιριάζει πολύ! 

Υλικά για 6 άτομα

  • 60γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 250γρ. κουβερτούρα
  • 40γρ. αλεύρι
  • 6 κομματάκια σοκολάτας γάλακτος επιπλέον (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε την κουβερτούρα σε επιφάνεια κοπής και με ένα μαχαίρι μεγάλο την κόβετε οριζόντια και κάθετα σε μικρά κομμάτια, όσο γίνεται πιο όμοια σε μέγεθος. Τα μεταφέρετε σε μπολ και λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα λίγο λίγο, ανακατεύοντας κάθε φορά με σπάτουλα κι επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί. Έτσι δεν θα κινδυνέψει να καεί.
  2. Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά το μείγμα. Όταν λιώσει η ζάχαρη, ενσωματώνετε ένα ένα τα αβγά και σταματάτε το μίξερ. Αδειάζετε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και το αλεύρι και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.
  3. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι για μάφινς με 6 υποδοχές και μοιράζετε μέσα το σοκολατένιο μείγμα. Βυθίζετε στο κέντρο του καθενός από ένα κομματάκι σοκολάτα γάλακτος και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
  4. Ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο ξεφορμάρετε τα κεκάκια σας. Τα σερβίρετε όσο ακόμα είναι ζεστά σε πιάτα συνοδεύοντας το καθένα με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

 souflesokolatasedited

σχολιάστε