|
1 ΣΧΟΛΙΟ

Πανακότα Mε Άρωμα Μαστίχας Και Γλυκό Βύσσινο

panacottamastixa3edited

Δροσερό, αρωματικό, ελαφρύ κι ωραίο. Η ιταλική καταγωγή του δεν το εμποδίζει να ντυθεί τα αρώματα της χιώτικης μαστίχας και του βύσσινου. Όλα τα έχει αυτό το γλυκό και τη χάρη του λευκού και το πάθος του κόκκινου. 

 Υλικά:

  • 400ml γάλα
  • 600ml κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 20γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

 Για το σερβίρισμα

  • γλυκό κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τη ζελατίνη σε λίγο από το γάλα να φουσκώσει για 7 λεπτά.
  2. Βάζετε σε κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη μαστίχα πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και περιμένετε να πάρει βράση.
  3. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε και το μείγμα της ζελατίνης και συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αφήνετε την πανακότα να κρυώσει αρκετά.
  4. Λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Αφού κρυώσει εντελώς, βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 4-6 ώρες τουλάχιστον να πήξει.
  5. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και διακοσμείτε με γλυκό κουταλιού βύσσινο.

 panacottamastixa2edited

σχολιάστε