|
2 ΣΧΟΛΙΑ

Mousse Λεμoνιού Εύκολη

 

mousselemonioueditedΠανεύκολη και πεντανόστιμη! Τόσο γρήγορα που θα φτιάξετε αυτή τη μους στο μίξερ σας, σχεδόν δεν θα καταλάβετε πότε κιόλας την ετοιμάσατε. Αν βάλετε και το ζαχαρούχο γάλα από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο να είναι κι αυτό κρύο όπως η κρέμα γάλακτος θα ελαττώσετε κι άλλο το χρόνο προετοιμασίας της. Φτιάξτε τη σήμερα κιόλας και θα με θυμηθείτε…

Υλικά για 6 άτομα

Για τη μους

  • 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 125ml χυμό λεμονιού + ξύσμα από 2 λεμονιών

 Για τη διακόσμηση

  • 4-5 κουτ. γλυκού lemon curd έτοιμη ή βλέπε συνταγή παρακάτω.

 Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος κανένα 10λεπτο περίπου μέχρι να πήξει το μίγμα.
  2. Προσθέτετε το ξύσμα και μετά το χυμό των λεμονιών σε δόσεις, εξακολουθώντας να χτυπάτε διαρκώς μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μίγμα.
  3. Μοιράζετε το μείγμα σε 6 ποτήρια και αφήνετε τις μους στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
  4. Όταν θέλετε να σερβίρετε, μοιράζετε από 1 κουταλάκι lemon curd πάνω από κάθε μους και είναι έτοιμες.

 

Tip: Εκτός από lemon curd μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά λίγο ξύσμα λεμονιού ή λίγη μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού λεμόνι.

 

Σημείωση: Για να φτιάξετε τη δική σας lemon curd βάζετε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα γυάλινο βαζάκι κι ένα κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε στο κατσαρολάκι 125ml χυμό λεμονιού και το ξύσμα από 2 λεμόνια, 2 αβγά και 2 κρόκους αβγών, 100γρ. ζάχαρη και 1 πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε με αβγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά και μόλις ζεσταθούν λίγο προσθέτετε 85γρ. βούτυρο και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Ανεβάζετε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζετε να μαγειρεύετε την κρέμα ανακατεύοντας διαρκώς με τον αβγοδάρτη μέχρι να πήξει. Θα τραβήξετε την κρέμα από τη φωτιά, θα την περάστε από το σουρωτήρι και θα τη ρίξετε στο γυάλινο βαζάκι. Όταν κρυώσει τη βάζετε ψυγείο. Διατηρείται για τουλάχιστον 1 εβδομάδα στο ψυγείο.

 

σχολιάστε