|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Pavlova Με Φράουλες

pavlova2edited

Το απόλυτο γλυκό! Βάση από μαρέγκα, φρεσκοχτυπημένη σαντιγί κα φράουλες.  Την πρώτη φορά που τη δοκίμασα ένιωσα πως τρώω το πιο υπέροχο γλυκό του κόσμου. Ορκίστηκα στον εαυτό μου πως θα μάθω να φτιάχνω κι εγώ ωραία Πάβλοβα και κράτησα το λόγο μου. Πρέπει να μάθετε να τη φτιάχνετε κι εσείς.

Υλικά για 10 άτομα:

  • 5 ασπράδια μεγάλων αβγών(175γρ.)
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη (350γρ.)
  • 2 βανίλιες (κάψουλες)

Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση:

  • 500ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • 400γρ. φράουλες
  • λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί (όχι βαθύ). Απλώνετε πάνω του τη ζάχαρη και το βάζετε στο φούρνο να ζεσταθεί η ζάχαρη για 8-10 λεπτά περίπου (προσοχή δεν πρέπει να καραμελώσει).
  2. Στο μεταξύ βάζετε τα ασπράδια να χτυπιούνται στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ. Όταν σφίξει η μαρέγκα, βγάζετε την καυτή ζάχαρη από το φούρνο και με το μίξερ σε λειτουργία τη ρίχνετε με τη βοήθεια του χαρτιού στη μαρέγκα. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα, να γίνει σφιχτή (σχεδόν συμπαγής) και γυαλιστερή.
  3. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και με μια σπάτουλα παίρνετε σιγά σιγά κουταλιές από τη μαρέγκα και τις απλώνετε πάνω στο στρωμένο με χαρτί ψησίματος ταψί, με σκοπό να δημιουργήσετε ένα στρώμα ίσο σε πάχος και σε σχήμα στρογγυλού δίσκου. Προς το τέλος προσπαθείτε να κάνετε περιμετρικά το δίσκο πιο ψηλό σε πάχος ώστε να δημιουργήσετε μια εσοχή στη μαρέγκα.
  4. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140οC και ψήνετε τη μαρέγκα για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα απαλό μπεζ χρώμα. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε τη μαρέγκα να κρυώσει μέσα στο φούρνο.
  5. Ετοιμάζετε και την σαντιγί: χτυπάτε στην πολύ δυνατή ταχύτητα του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να πάρει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτετε τότε το ροδόνερο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η σαντιγί.
  6. Πλένετε τις φράουλες με τα κοτσάνια τους, ύστερα τις στεγνώνετε και τέλος αφαιρείτε τα κοτσάνια και τις κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα αν είναι πολύ μεγάλες.
  7. Όταν θέλετε να σερβίρετε, απλώνετε την σαντιγί πάνω από τη μαρέγκα και πάνω από τη σαντιγί απλώνετε τις φράουλες με διακοσμητικό τρόπο. Πασπαλίζετε τις φράουλες με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως!

pavlova1edited

σχολιάστε