|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Πανακότα Με Γάλα Καρύδας Και Άρωμα Λάιμ Με Μάνγκο

panacotamango1edited

Δροσερό κι ανάλαφρο γλυκό με γεύση εξωτική από το γάλα καρύδας, το λάιμ και το μάνγκο. Μερικά αποξηραμένα κράμπερις θα του δώσουν χρώμα και ωραία εμφάνιση, αλλά και έναν επιπλέον γλυκόξινο τόνο στη γεύση. Αγαπημένο γλυκό και τόσο εύκολο να γίνει. Μόνο που θέλει κι αυτό το χρόνο του στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Εσείς πάντως θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά για την προετοιμασία του. Φροντίστε να το κάνετε από την προηγούμενο βράδυ.

Υλικά για μια φόρμα του ενός λίτρου

  • 400ml γάλα καρύδας
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 150ml γάλα πλήρες
  • 25γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 2 λάιμς χυμό και ξύσμα

Για το σερβίρισμα:

  • 1 μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • Λίγη τριμμένη ινδική καρύδα
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • μερικά αποξηραμένα cranberries ή λίγη μαρμελάδα φράουλα αραιωμένη με νερό να γίνει σαν σιρόπι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τη ζελατίνη στο μισό γάλα να φουσκώσει για 7 λεπτά.
  2. Βάζετε το γάλα καρύδας, το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ξύσμα των λάιμ σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει βράση το μείγμα.
  3. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το μείγμα της ζελατίνης. Συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι και να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη, ρίχνετε και το χυμό των λάιμ και αφήνετε την πανακότα να κρυώσει αρκετά.
  4. Λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Αφού κρυώσει εντελώς, βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
  5. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και διακοσμείτε με τα κομματάκια του μάνγκο τα οποία έχετε περιχύσει προηγουμένως με λίγο χυμό λεμονιού, τα κράμπερις και λίγη τριμμένη καρύδα. 

panacota2edited

σχολιάστε