|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Νηστίσιμα Κεκάκια Με Σταφίδες Και Καρύδια

stafidopitakia3edited

Αρώματα μπαχαρικών και πορτοκαλιού μπλέκονται γλυκά με σταφίδες και καρύδια. Με αυτή τη δόση θα φτιάξετε 14 ατομικά κεκάκια ή ένα κέικ σε ταψάκι με διάμετρο 24εκ. περίπου. Νόστιμο και νηστίσιμο!

Υλικά για 14 κομμάτια:

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο  τριμμένο
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • ½ κούπα νερό
  • 200γρ. ζάχαρη καστανή
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 4 κουτ. σούπας καρυδόψιχα
  • 4 κουτ. σούπας μαύρη κορινθιακή σταφίδα
  • 4 κουτ. σούπας σουλτανίνα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους175οC.  Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες και τα καρύδια με 2 κουταλιές από το μείγμα με το αλεύρι.
  3. Σε τρίτο μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός ή ανακατεύετε με σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά.
  4. Ρίχνετε το μείγμα των υγρών μέσα στο μπολ με το αλεύρι κι ανακατεύετε καλά με σπάτουλα. Στο τέλος προσθέτετε και το μείγμα με τις σταφίδες και τα καρύδια.
  5. Μοιράζετε το μείγμα σε 12 θήκες για μάφιν και ψήνετε στους 175οC για 25-30 λεπτά περίπου. 

stafidopitakia2edited

σχολιάστε