|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Muffins Με Μπαχαρικά Και Καφέ Με Γέμιση Σοκολάτας

muffins gemista 1edited

Η δόση είναι αρκετή για 12 ατομικά κεκάκια. Αφράτα, αρωματικά, ισορροπημένα γλυκά, με μια σοκολατένια καρδιά  κρυμμένη μέσα τους. Ανακαλύψτε την και απολαύστε την ώρα που τη χρειάζεστε περισσότερο. 

Υλικά για 12 κομμάτια:

  • 12 χαρτάκια για μάφινς
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού καρδάμωμο
  • 125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 150γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αβγά
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 75ml espresso
  • 12 κομματάκια σοκολάτα

Για το σερβίρισμα

  • Ζάχαρη άχνη
  • Λίγο κακάο 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και τοποθετείτε 12 χαρτάκια στις υποδοχές ενός ταψιού για μάφινς. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το καρδάμωμο.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αβγά κι αφού ενσωματωθούν ρίχνετε το γιαούρτι και τέλος τον καφέ. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι από σουρωτήρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
  3. Μοιράζετε το μείγμα στις 12 θήκες, βυθίζετε από ένα κομματάκι σοκολάτα στο κέντρο του κάθε μάφινς και ψήνετε για 20-25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
  4. Ξεφουρνίζετε τα muffins και αφού κρυώσουν τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κακάο για να τα σερβίρετε.

 muffins gemista 2edited

σχολιάστε