|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Crumble Με Καραμελωμένα Μήλα

crubmle milou edited

Όταν τα μήλα μου στη φρουτιέρα αρχίσουν να χάνουν τη σφριγηλή τους σάρκα, ξέρω πως είναι ώρα να γίνουν γλυκό. Το συγκεκριμένο είναι μια εξαιρετική λύση ανάγκης για ένα ξαφνικό κάλεσμα. Αν μάλιστα έχετε έτοιμα τα μήλα και τη ζύμη  και ανάψετε το φούρνο στη μέση του γεύματος, στο τέλος θα σερβίρετε ένα απίθανο ζεστό επιδόρπιο με πολύ καλύτερη γεύση από την εμφάνισή του. Αν φροντίσετε να έχετε και λίγο παγωτό στην κατάψυξη για να το συνοδεύσετε, τότε μιλάμε για το τέλειο!

Υλικά για ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 22εκ.

Για τη ζύμη

  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ. ζάχαρη καστανή + 1 κουτ. σούπας επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 125γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Για τα μήλα

  • 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του σκεύους

 Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη με το βούτυρο και το τοποθετείτε πάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε να λιώσει.
  2. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος που να χωράει ακριβώς τα μήλα σας και τα αραδιάζετε εκεί. Τα περιχύνετε με το μείγμα της ζάχαρης και βάζετε τα μήλα στο φούρνο να ψήνονται.  Στο μεταξύ ετοιμάζετε το crumble.
  3. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το βούτυρο σε κυβάκια κι αρχίζετε να ανακατεύετε με τα δάχτυλα μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακή σαν ψίχουλα. Δεν πρέπει να ομογενοποιηθεί.
  4. Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα η ζάχαρη και μαλακώσουν τα μήλα, βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και απλώνετε ομοιόμορφα από πάνω τους το crumble. Πασπαλίζετε με την επιπλέον ζάχαρη και ψήνετε για μισή ώρα περίπου, μέχρι το γλυκό να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα.
  5. Σερβίρετε το γλυκό σε πιάτα χλιαρό και αν θέλετε το συνοδεύετε με παγωτό βανίλια ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

 crumble1edited

σχολιάστε