|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Κάτω Στον Πειραιά, Στο Le Votre Piree

le votre pireeedited

Η ροζ πρόσοψη του καταστήματος δεν σε υποψιάζει για το θησαυρό που κρύβει στα ράφια του αυτό το μικρό ζαχαροπλαστείο. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ένα απλό ζαχαροπλαστείο αλλά για το σοκολατένιο βασίλειο του Στέφανου Διαμαντόπουλου, ενός πραγματικού μάστορα της σοκολάτας.

Το παλιό ζαχαροπλαστείο του μπαμπά Διαμαντόπουλου πρωτολειτούργησε το 1962 με το όνομα “Ευρώπα” και βρισκόταν στην Αθήνα, Αλεξάνδρας και Πανόρμου πριν κατηφορίσει προς Πειραιά μεριά. Στα 15 του ο Στέφανος πηγαίνει στο Παρίσι για σπουδές στη ζαχαροπλαστική. Στο πανεπιστήμιο εκπαιδεύτηκε επίσης στην αρτοποιία, στην κρύα κουζίνα, το παγωτό και φυσικά τη σοκολάτα. Μετά από μερικά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε κρουαζιερόπλοια που ταξίδευαν από την Νίκαια ως την Καραϊβική επιστρέφει στον Πειραιά και μεταμορφώνει το παλιό ζαχαροπλαστείο σε μαγικό ροζ κουτί που στεγάζει τη νέα σοκολατένια τέχνη του. Ο Στέφανος Διαμαντόπουλος διοχετεύει την άλλη μεγάλη αγάπη και τη γνώση του για το κρασί και το αλκοόλ και γεμίζει ή αρωματίζει με αυτό πολλά από τα χειροποίητα σοκολατάκια και τις τρούφες του: με Vinsanto του Σιγάλα, Mαυράθηρο του Ρούσσου, με ξηρή Mαλαγουζιά του Παπαγιαννάκου, με σητειακή ρακή, με τα παλαιωμένα ξύδια και τα ελιξίρια της οικογένειας Βαϊμάκη. Επειδή όμως αγαπά και κάθε ελληνική ξεχωριστή γεύση στο Le Votre Piree συνωστίζονται κι άλλες μικρές αμαρτίες που λιώνουν ηδονικά στο στόμα κι έχουν γέμιση από σουμάδα, τριαντάφυλλο, μαστίχα Χίου, χυμό και ξύσμα λεμονιού, μέλι Κηθύρων, αγουρέλαιο κορωνέικο, αλλά και με γεύση χωριάτικης σαλάτας, καπνιστού Μετσοβόνε και σπανακόπιτας. Για τους λιγότερο σκληροπυρηνικούς το κατάστημα διαθέτει σοκολατάκια αρώματα βαλσάμικο, κάρδαμο, πιπέρια, λάιμ, καφέ, πραλίνα φουντουκιού. Από τις χειροποίητες σοκολάτες του δεν ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις: με καυτερή πιπεριά, με καπνιστό αλάτι, με βιολογικό τζίντζερ, με γύρη λουλουδιών, με κράνμπερις, με άγρια κράνα, με τσάι, με βιολέτες και γιασεμί; Κι αν η σοκολάτα σε αφήνει αδιάφορο, έχει και παράξενες μαρμελάδες, με ντομάτα, ελιά και βασιλικό, γλυκό κουταλιού σκόρδο και κρεμμύδι, πιπεριά και πλευρώτους.

Στο βάθος-εργαστήριο δίπλα από τις σοκολατένιες αλχημείες του Στέφανου, η σύζυγος του Αγγελική Τζιάφα (από το piece of cakes) κεντάει τις τούρτες της, τα κουλουράκια και τα cup cakes της με τόνους ζαχαρόπαστας και ρομαντικής διάθεσης και δημιουργικότητας, τα οποία προορίζονται για ξεχωριστές κοινωνικές εκδηλώσεις.

 Info: Κουντουριώτου 166, Πειραιάς, τηλ.:2104122577 - 6933438930

 

σχολιάστε