|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Ρολάκια Μπακλαβά Με Αμύγδαλο

baclava1edited

Αυτά τα ρολάκια μου αρέσουν περισσότερο από όλα τα μπακλαβαδοειδή. Θεωρώ πως έχουν το σωστό μέγεθος ώστε να μην μπουχτίζει ο άλλος που το τρώει, είναι κι εύκολα στην προετοιμασία τους και τα πετυχαίνω πάντα. Νομίζω πως όλοι μπορούν να τα πετύχουν με τη μία!

Υλικά για 30 κομμάτια περίπου

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 12 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 500γρ. αμύγδαλα, ελαφρώς σπασμένα
  • 2 κουτ. γλυκού κοφτές κανέλα τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού κοφτή γαρίφαλο, τριμμένο

 Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη 
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα μαζί τα υλικά για 8 λεπτά αφότου αρχίσει να κοχλάζει το νερό.
  2. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αμύγδαλα με την κανέλα και το γαρίφαλο.
  4. Τοποθετείτε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο και το βουτυρώνετε. Συνεχίζετε με δεύτερο φύλλο. Πασπαλίζετε με μείγμα αμυγδάλου, συνεχίζετε με 3ο φύλλο, πάλι μείγμα αμυγδάλου, 4ο φύλλο, μείγμα αμυγδάλου, 5ο φύλλο, αμύγδαλο, 6ο φύλλο, αμύγδαλο. Τυλίγετε τα φύλλα κατά πλάτος σε ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ρολό σε 15 φέτες πάχους ενός δαχτύλου περίπου, αφαιρώντας από τα δύο άκρα το φύλλο που δεν έχει αμύγδαλο. Αραδιάζετε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί.
  5. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνετε δεύτερο μπαστούνι μπακλαβά το οποίο κόβετε επίσης σε φέτες και αραδιάζετε στο ταψί. Αν έχει περισσέψει βούτυρο περιχύνετε με αυτό τα ρολάκια στο ταψί. Χαμηλώνετε το φούρνο στους 170οC και ψήνετε τους μπακλαβάδες στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  6. Μόλις τους βγάλετε ζεστούς από το φούρνο, τους περιχύνετε με το κρύο σιρόπι και τους αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσουν και με δυο πιρούνια τους γυρίζετε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά.

Σημείωση: Αντί για αμύγδαλο, μπορείτε να φτιάξετε τα μπακλαβαδάκια σας με καρύδι ή με μείγμα αμυγδάλου-καρυδιού. Μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε με ψίχα από φιστίκι Αιγίνης. Αν είναι αυτή η επιλογή σας, αποφύγετε να αρωματίσετε τη γέμιση με κανελογαρίφαλο. 

DSC_0491edited

σχολιάστε