|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Λουκουμάδες Στιγμής Με Μήλα

 

1264410_745546248854352_878116323499620937_o

Μόλις το πάρετε απόφαση πως θέλετε να φτιάξετε λουκουμάδες, με αυτή τη συνταγή σε 20 λεπτά τους σερβίρετε κιόλας . Μια απόφαση είναι δηλαδή... Αν δεν έχετε μήλα δεν πειράζει καθόλου. Και σκέτοι μια χαρά τρώγονται. Το θέμα είναι η χαρά της μοιρασιάς στο τραπέζι.

Υλικά για 4-6 άτομα:

  • 3 μήλα καλά πλυμένα
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βανίλια
  • μέλι θυμαρίσιο ή ανθόμελο
  • κανέλα
  • καρύδι ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και αφήνετε το χυλό στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστείτε.
  2. Πρώτα αφαιρείτε τα κουκούτσια και το κοτσάνι από τα μήλα με το ειδικό εργαλείο κι έπειτα τα καθαρίζετε προσεκτικά από τη φλούδα τους. Τα κόβετε οριζόντια σε ροδέλες πάχους μισού εκατοστού (θα έχουν την τρύπα στη μέση) και τις βάζετε σε ένα μπολ. Τις περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
  3. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι βαθύ (η στάθμη να είναι τουλάχιστον 2 δάχτυλα) και όταν κάψει καλά, βουτάτε μία μία τις ροδέλες στο χυλό και τις ρίχνετε προσεκτικά στο τηγάνι. Προσέξτε δεν πρέπει να βάλετε πάρα πολλούς μαζί για να μπορείτε να τους γυρίσετε με ευκολία στο τηγάνι.
  4. Όταν ροδίσουν οι λουκουμάδες από τη μια, τους γυρίζετε με τρυπητή κουτάλα να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Τους βγάζετε τότε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτες να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και τους σερβίρετε με μέλι, καρύδια και κανέλα.

Σημείωση: Με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε σκέτους στρογγυλούς λουκουμάδες όπως είπαμε, αλλά και γεμιστούς με κυβάκια σοκολάτας. Με ένα κουταλάκι του γλυκού θα παίρνετε ζύμη (αν χρησιμοποιήσετε σοκολάτα θα φροντίσετε να σκεπαστεί καλά με χυλό) και με ένα δεύτερο θα την σπρώχνετε να πέφτει στο καυτό λάδι. Η ζύμη φουσκώνει σχεδόν αμέσως και μόλις πάρει χρώμα γυρίζετε τους λουκουμάδες να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν και από την άλλη πλευρά. Με μήλο, με σοκολάτα ή χωρίς αυτοί οι λουκουμάδες συνοδεύονται τέλεια από παγωτό βανίλια. Τους σοκολατένιους λουκουμάδες του πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κακάο σκόνη.

 

σχολιάστε