|
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Ανεμόμυλοι Σφολιάτας Με Μαρμελάδα Δαμάσκηνο

anemomyloi1edited

Παιχνιδιάρικα, αφράτα και πεντανόστιμα, αυτά τα γλυκά φουρφουράκια είναι η χαρά του παιδιού. Του μικρού και του μεγάλου παιδιού εννοώ. Και η προετοιμασία τους όμως είναι ένα ωραίο παιχνίδι. Παίξτε μαζί τους και δεν θα χάσετε!

Υλικά για 18 κομμάτια:

  • 2 φύλλα έτοιμη ζύμη σφολιάτας
  • 18 κουτ. γλυκού κοφτές μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 125γρ. αμυγδαλόπαστα (μάρτσιπαν)*
  • 1 αβγό μεσαίο, χτυπημένο
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα και στρώνετε 2 ταψιά με κομμάτια λαδόκολλας.
  2. Ανοίγετε στο πάγκο τη ζύμη της σφολιάτας και με ένα μαχαίρι κάνετε δύο κάθετες τομές στην μικρή πλευρά και τρεις στην μεγάλη, έτσι ώστε να την χωρίσετε σε 9 τετράγωνα κομμάτια το καθένα. Σε κάθε τετράγωνο χαράζετε από 4 γραμμές ξεκινώντας από τις γωνίες με κατεύθυνση προς το κέντρο του τετραγώνου.
  3. Κόβετε το μάρτζιπαν σε 18 φετες και βάζετε από ένα κομμάτι στο κέντρο κάθε τετράγωνης ζύμης. Από πάνω τοποθετείτε λίγη μαρμελάδα.
  4. Μεταμορφώνετε το κάθε κομμάτι ζύμη σε «ανεμόμυλο» φέρνοντας τις 4 από τις 8 άκρες προς το κέντρο, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν, αφού βρέξετε τη ζύμη ελαφρά στο σημείο της ένωσης. Βάζετε τους ανεμόμυλους στα ταψιά και τους αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  5. Αλείφετε τους ανεμόμυλους με το αβγό, τους πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και τους ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τους ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.

anemomyloi2edited

 

* Μάρτζιπαν θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετς στο ράφι με τις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής σε συσκευασίες των 125γρ.

 

σχολιάστε